odstranění programů:

odstranění programů

Nejlepší nástroje pro úplné odstranění programů

Chcete se definitivně zbavit nainstalovaných aplikací tak, aby po nich v počítači nezbyl žádný bordel? Pak zkuste nástroje z nabídky těch nejlepších programů pro tento účel.

Jaký je nejlepší program pro odinstalování softwaru?

70%
13%
3%
3%
2%
8%

Hlasovalo 348 lidí

Software v počítači po sobě často zanechává nejrůznější stopy v podobě dočasných souborů, záznamů v registru apod., nebo se odinstalování nepovede úplně kompletně a v pořádku, takže budete mít na disku haldu nepotřebných dat. Jaký program použijete, pokud chcete provést kompletní a čistou odinstalaci?

Na to jsme se zeptali našich čtenářů na diskusním fóru Živě.cz, přičemž jejich tipy a argumenty jsme brali v úvahu a na jejich základě jsme vytvořili níže uvedený seznam softwaru ke stažení a vyzkoušení. V přiložené anketě pak můžete pro svého oblíbence hlasovat a vybrat tak ten úplně nejlepší program pro odstranění nainstalovaných aplikací.

Revo Uninstaller

Revo Uninstaller je aplikace určená k pokročilému, úplnému a bezpečnému odinstalování softwaru ve Windows. Zvládá také čištění po nedokonale či nekompletně provedeném odstranění, zabránění nechtěnému startu vybraným aplikacím i vymazání stop ve webovém prohlížeči a aplikacích MS Office. To vše provádí zdarma a s kvalitní českou lokalizací.

revo.png

Tento program tak lze použít jako odinstalátor preventivní, tak také v případě, kdys dojde k nějakému problému a odinstalace se nepovede, nebo povede jen z části. Výhodou Revo Uninstalleru je příjemné a přehledné prostředí a snadná obsluha, takže ovládání aplikace zvládne i méně zkušený uživatel.

Revo získal mezi diskutujícími na fóru značnou podporu. Používá jej ke své spokojenosti třeba Metallista.Marek a pro čtenáře s přezdívkou ijs je to jasná jednička. Existuje ale také odliv uživatelů. Třeba M4jkeee a gigon, kteří v minulosti Revo Uninstaller používali, nyní preferují IObit Uninstaller.

IObit Uninstaller

Společnost IObit je známá řadou programů na údržbu počítače, tedy různými čistícími, ochraňujícími a opravujícími nástroji. Uninstaller patří mezi špičku odinstalovacích aplikací, protože disponuje několika základními atributy. Předně je malý, jednoduchý a není jej třeba instalovat. Proč si také cpát do systému další software, když se jiného chcete zbavit?

iobit.png

Výrazně také potěší možnost odinstalování více programů naráz, což většina jeho konkurentů neumožňuje. Zvýšíte tak efektivitu práce s nástrojem. Kromě standardního odinstalování zvládá také skenování počítače – pevného disku a registru, přičemž objevuje již dříve špatně odstraněné programy a zahlazuje po nich stopy a nepořádek.

Ashampoo UnInstaller

Na rozdíl od výše uvedených programů je produkt od Ashampoo placený a zaměřuje se především na náročné uživatele, kterým nevadí si připlatit. Nabízí funkce typu automatického (samozřejmě i ručního) sledování instalovaných programů, rychlého odinstalování softwaru a zároveň pročištění registru i historie webového prohlížeče.

Zvládá také mazání dat tak, aby je nebylo možné obnovit, vyhledá duplicitní soubory, odstraní také ty zbytečné a dočasné, aby byl počítač pořádně uklizen. Navzdory značné jazykové podpoře bohužel nenabízí českou lokalizaci. V diskuzi jej doporučil čtenář s přezdívkou misaz640.

Stáhnout Ashampoo UnInstaller, shareware 17 MB

Total Uninstall

Další placený odinstalovač, který za peníze nutné pro investici do jeho licence nabízí řadu zajímavých dovedností. Program pečlivě sleduje změny, které instalovaná aplikace v systému provede. Takže když dojde na její odstranění, pečlivě je zvládne odinstalovat i tehdy, že program žádný odinstalátor neobsahuje.

total.png

Veškeré takto nasbírané informace navíc můžete exportovat či tisknout. Program na fóru doporučuje čtenář s přezdívkou Kuzma Kuzmič, který je s ním spokojen i přesto, že se nejedná o freeware.

Geek Uninstaller

Ultraminimalistický, rychlý a jednoduchý prográmek, který provádí hluboké a důkladné skeny počítače proto, aby se na disku již nenacházely žádné zbytky softwaru, dočasné soubory apod. Geek Uninstaller velice neoblomně odinstaluje i ty programy, které jinak standardními nástroji Windows odinstalovat nejdou.

geek.png

Výhodou pochopitelně je, že není třeba jej instalovat, funguje ve verzi portable. Poradí si rovněž s 64-bitovými aplikacemi a to nejlepší nakonec – je zcela zdarma a kompletně v češtině. V diskuzi jej zmínil gigon jako zajímavý program, přestože s ním mnoho zkušeností nemá. Více na: http://www.zive.cz/clanky/nejlepsi-nastroje-pro-uplne-odstraneni-programu/sc-3-a-165648/default.aspx#utm_medium=selfpromo&utm_source=zive&utm_campaign=copylink